Εξειδίκευση στη θεραπεία της διαταραχής πανικού

Εμπειρία 16.000 κλινικών συνεδριών αποκλειστικά με ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία και τις συνοδές δυσκολίες του άγχους. Αφοσιωμένοι στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας

Εμπειρία 16.000 κλινικών συνεδριών αποκλειστικά με ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία και τις συνοδές δυσκολίες του άγχους

Ως αποτέλεσμα της ειδίκευσής του, ο ψυχολόγος Δρ. Περικλής Γκουντόπουλος κομίζει σε κάθε θεραπευτική συνάντηση τη συμπυκνωμένη εμπειρία 16.000 κλινικών συνεδριών με τις πιο δύσκολες, σύνθετες και χρόνιες περιπτώσεις της ψυχοπαθολογίας του άγχους. Ενδιαφέρεται πολύ να σταματήσει τη διαταραχή πανικού μέσα στην οικογένεια, ώστε η επόμενη γενιά να είναι ελεύθερη από τη διάγνωση.

Οι νεότεροι ασθενείς θυμούνται ότι και οι γονείς τους είχαν κρίσεις πανικού

Οι μεγαλύτεροι ασθενείς ανακαλύπτουν και στα παιδιά τους τα συμπτώματα του πανικού

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Κατά την Περίοδο 2007-2014

Ζητήσαν τη βοήθειά μας 1256 άνθρωποι
Αναλάβαμε τη θεραπεία 601 ασθενών

65 ασθενείς διέκοψαν τη θεραπεία τους πολύ νωρίς για διάφορους λόγους
(αλλαγή τόπου κατοικίας, ακαριαία κυκλοθυμία λόγω μη ελέγξιμης διπολικότητας, σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, κτλ)

298 ασθενείς διέκοψαν τη θεραπεία τους αμέσως μετά το σταμάτημα των κρίσεων πανικού

238 ασθενείς ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους

ΑΠΟ ΤΟΥΣ 238 ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥΣ:

2-5 χρόνια μετά, κανείς δεν φοβόταν την κρίση του πανικού
Και 224 δεν είχαν καθόλου συμπτώματα

Φοβάστε τα συμπτώματα του πανικού;

Μερικοί ασθενείς φοβούνται τον πανικό ακόμα και αν δεν έχουν πάθει κρίση για πολύ καιρό. Ολοκληρωμένη θεραπεία σημαίνει: δεν έχω κρίσεις πανικού και δεν φοβάμαι τις κρίσεις πανικού ακόμα και αν έρθουν.

Φοβάστε μήπως γίνει γνωστό ότι υποφέρετε από πανικό;

Μερικοί ασθενείς, περισσότερο από τον ίδιο τον πανικό, φοβούνται μήπως γίνει γνωστό ότι παθαίνουν πανικό. Ολοκληρωμένη θεραπεία σημαίνει: βλέπω με συμπάθεια αυτούς οι οποίοι, εξαιτίας της άγνοιάς τους, θα μπορούσαν να με θεωρήσουν αδύναμο άνθρωπο.

Φοβάστε μήπως χρειαστείτε φάρμακα;

Οι περισσότεροι ασθενείς χρησιμοποιούν φάρμακα χωρίς να θέλουν και χωρίς να ξέρουν γιατί τα παίρνουν. Ολοκληρωμένη θεραπεία σημαίνει: τα πήρα γιατί έπασχα και από άλλη δυσκολία, εκτός από τον πανικό, και αυτή η δυσκολία χρειαζόταν προσεχτική φαρμακολογική ρύθμιση

Φοβάστε μήπως υποτροπιάσετε;

Οι περισσότεροι ασθενείς θα υποτροπιάζουν συνέχεια αν η θεραπεία τους δεν ολοκληρωθεί. Ολοκληρωμένη θεραπεία σημαίνει: οι κρίσεις πανικού αποτέλεσαν την αφορμή για να πάρω στα χέρια μου τη ζωή μου (λίγοι άνθρωποι το καταφέρνουν αυτό)

Ολοκληρωμένη Θεραπεία της Διαταραχής Πανικού Χωρίς Υποτροπές

Οι άνθρωποι που πάσχουν από κρίσεις πανικού και αγοραφοβίας και ζητούν από εμάς να τους βοηθήσουμε, έχουν προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να θεραπευθούν. Οι περισσότεροι ασθενείς με κρίσεις πανικού αναρωτιούνται γιατί υποτροπίασαν. Υποτροπίασαν διότι το σταμάτημα των κρίσεων είναι μόνο η αρχή της ολοκληρωμένης θεραπείας.

Τι συμβαίνει όταν έχουμε Ανολοκλήρωτη Θεραπεία

λανθασμένη-ανολοκλήρωτη θεραπεία κρίσεων πανικού

Οι περισσότεροι άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία, και τις συνοδές Διαταραχές Άγχους και ζητούν από εμάς να τους βοηθήσουμε, έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν συνήθως δύο φορές να γίνουν καλά.

Ο μέσος χρόνος του προβλήματός τους έχει διάρκεια 7 έτη, όταν ζητούν τη βοήθειά μας.

Οι δύο προηγούμενες προσπάθειες είτε απέτυχαν εντελώς είτε πρόσφεραν πραγματική αρχική ανακούφιση. Αργότερα, όμως, προοδευτικά υποτροπίασαν. Η απουσία διάρκειας του αρχικού θεραπευτικού οφέλους έγκειται στο ότι οι προσπάθειες που έκαναν στο παρελθόν έμειναν ανολοκλήρωτες.

Η διαφορά της Ολοκληρωμένης Θεραπείας

σωστή-ολοκληρωμένη θεραπεία κρίσεων πανικού

Οι ασθενείς μας δεν υποτροπιάζουν όταν ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους!
Μας ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επαναφορά του ασθενούς στην προ των κρίσεων πανικού περίοδο.

Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει την μείωση των συμπτωμάτων και την εξασθένιση του φόβου των συμπτωμάτων, ακόμα και όταν τα συμπτώματα δεν υπάρχουν πια.

Μετά το πρώτο αυτό στάδιο της λεγόμενης θεραπείας του συμπτώματος, προσκαλούμε τους ασθενείς μας να εμβαθύνουν στην ψυχοθεραπεία τους.

Ο σκοπός αυτής της δεύτερης περιόδου της θεραπείας είναι η ισχυροποίηση του θεραπευτικού οφέλους με την αποδυνάμωση των αιτίων που οδήγησαν στη διαταραχή.

Όταν πια φτάσει ο ασθενής σε αυτό το στάδιο τελειώνει η συνεργασία μας μαζί του. Παρακολουθούμε όμως διακριτικά την πορεία του και μετά, με μια συνεδρία ανά έτος ή μία ψυχομετρία ανά διετία.

Οι ασθενείς μας δεν υποτροπιάζουν όταν ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους!
Ξεπερνούν μόνιμα τις κρίσεις πανικού και την αγοραφοβία. Ενθαρρύνουμε την εμβάθυνση της θεραπείας με σκοπό την αποδυνάμωση των αιτίων της διαταραχής.
Χωρίς υποτροπή και με διάρκεια αποτελέσματος.

Περικλής Α. Γκουντόπουλος Ph.D
Ψυχολόγος