Δρ. Περικλής Α. Γκουντόπουλος
Ψυχολόγος - Ειδικός στη διαταραχή πανικού

Ο ψυχολόγος Δρ. Περικλής Α. Γκουντόπουλος
Ο ψυχολόγος Δρ. Περικλής Α. Γκουντόπουλος

Με πολυετείς ακαδημαϊκές σπουδές στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ που οδήγησαν σε 6 πανεπιστημιακούς τίτλους, ο Δρ. Περικλής Α. Γκουντόπουλος είναι ένας από τους πιο εξειδικευμένους ψυχολόγους στο πρόβλημα του πανικού και των υπολοίπων διαταραχών του άγχους. Διατηρεί συνεχή επαφή με την επιστημονική έρευνα στο θέμα του πανικού και ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό για να συμμετάσχει σε συνέδρια ή για να δει ασθενείς.

Με κλινική εμπειρία πλέον των 16.000 θεραπευτικών συνεδριών με ανθρώπους που βίωσαν την κρίση του πανικού σε Ελλάδα και εξωτερικό, γνωρίζει καλά πώς να σταματήσει τα συμπτώματα του πανικού. Αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι να εμποδίσει την ιδέα του πανικού να εισέρχεται στη σκέψη. Με άλλα λόγια, δεν τον ενδιαφέρει η ανακουφιστική βοήθεια για τον πανικό αλλά η μόνιμη θεραπεία του προβλήματος. Αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες περιπτώσεις χρόνιας κλινικής εικόνας και σύνθετης διαγνωστικής πραγματικότητας (π.χ. διαταραχή πανικού με αγοραφοβία επί εδάφους μείζονος κατάθλιψης ή διπολικής διαταραχής ή σε πλαίσιο ενδοοικογενειακής σύγκρουσης).

Αντιμετωπίζει τη διαταραχή του πανικού και της αγοραφοβίας, εφαρμόζοντας επιλεκτικά την περισσότερο αποτελεσματική ψυχοθεραπεία για κάθε ασθενή. Δεν υπάρχει μία μόνο ψυχοθεραπεία που να μπορεί να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους. Μέσα από ένα τεράστιο εύρος θεραπευτικών τεχνικών, από τις πιο σύνθετες μορφές της λακανικής ψυχανάλυσης μέχρι τις ταχύτατες παρεμβάσεις της ερικσονιανικής ύπνωσης, με ενδιάμεσα σχήματα το γνωσιακό-συμπεριφορικό, το ροτζεριανό, το λογικοθυμικό, την ανάλυση των συνδιαλλαγών, τις αντικειμενότροπες σχέσεις, το συστημικό και το gestalt, πιστεύει ότι υπάρχει πάντα μία ψυχοθεραπεία που μπορεί να βοηθήσει εκείνον που υποφέρει.

Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαταραχών Άγχους και της Διεθνούς Εταιρείας για τη Διαταραχή Πανικού και την Αγοραφοβία.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και να κλείσετε ένα ραντεβού.

Καλέστε και αφήστε το μήνυμά σας στο: 210.50.60.628
Ο Δρ. Π. Γκουντόπουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Διεύθυνση: Θεσσαλίας 118, Πετρούπολη, Αθήνα, 13231, Ελλάδα.

εικόνα από το γραφείο

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Εκτύπωση